Per6.jpg
Aktuelle bøger:
Messi
91 mål. Så mange lavede Messi på et år. Det er verdensrekord. Læs i bogen om Messis mål og om Messi som barn. Og få svar på, hvor mange røde kort han har fået.  
Se mere på
jeglæser.dk
Neymar
Neymar laver seje finter og scorer flotte mål.  Læs om hans bedste og værste kampe.
Og om futsal og fodbold i stuen. Lær også at lave finter som Neymar.
Se mere på
jeglæser.dk
Bayern München
Bayern München har et vildt godt hold. Klubben vinder masser af titler. I bogen kan du læse om holdet og om stjerner som Müller, Robben, Lewandowski og Neuer. Der er også historier om Bayern i gamle dage.
Se mere på
jeglæser.dk
Berlin
Berlin er en by i Tyskland. Den er meget stor. I bogen kan du læse om alt det, som byen er kendt for. Bogen indgår i serien ’Min første bog’ og er velegnet til den første faglige læsning. Bogen findes også i en tysk udgave. Se mere på minførstebog.dk
København
København er den største by i Danmark. I bogen kan du læse om alt det, som byen er kendt for. Bogen indgår i serien ’Min første bog’ og er meget velegnet til den første faglige læsning.
Se mere på
minførstebog.dk
Blåhvalen
En blåhval er det største dyr i verden. Dens tunge er lige så stor som en elefant.
Og dens hjerte vejer det samme som en bil. Bogen i serien ’Min første bog’ og er meget velegnet til den første faglige læsning.
Se mere på
minførstebog.dk 
Lyn og torden
Der lyder høje brag. Der er streger på himlen. De er hvide og lyser. Det lyner og tordner. Bogen indgår i serien ’Min første bog’ og er meget velegnet til den første faglige læsning.
Se mere på
minførstebog.dk
Orkaner
Det blæser vildt meget. Der er orkan. Træer vælter. Tage ryger af huse. Bogen indgår i serien ’Min første bog’ og er meget velegnet til den første faglige læsning.
Se mere på
minførstebog.dk
Katten
En kat er sød. En kat er sjov. En kat fanger mus. Bogen indgår i serien ’Min første bog’ og er meget velegnet til den første faglige læsning. Se mere på minførstebog.dk
Hvad nu hvis ...
"Hvad nu hvis min computer stod på et tæppe, og der gik ild i det, så ville vores hus brænde ned og mine forældre dø. Det var meget den der med … hvad nu hvis?"
Sådan siger den 18-årige Sabine. Hun er en af de otte unge, der i ”Hvad nu hvis …” fortæller om at være plaget af OCD.
Læs mere på  www.turbine.dk 
Se YouTube - >> Klik her
Hunde
Er du vild med hunde? Så kig i bogen.
Her møder du søde hunde. Hurtige hunde.
Vrede hunde. Og mange andre hunde.
Til børn i de yngste klasser. Se mere på jeglæser.dk
Anton - Jorden er giftig
Said er ny dreng i 2.b. Han kommer fra et land, hvor der er krig. En dag flyver et fly hen over skolen. Said bliver meget bange. Hvorfor mon han gør det?  Anton - Jorden er giftig er en sød og letlæst bog om at forstå hinanden og være en god kammerat.  
Løver
I denne bog kan du læse om, hvordan løver går på jagt, hvor de lever, deres unger og meget mere. Bogen er meget let at læse.  
Se mere på jeglæser.dk
VM fodbold
VM fodbold er fyldt med historier om de bedste kampe og spillere. Du kan møde Pelé, Maradona, Zidane, Laudrup og Neymar. Du kan se verdens bedste mål og den bedste redning. Du kan også læse om Danmark ved VM.
Se mere på jeglæser.dk
Isbjørnen
Isbjørnen er det største rovdyr, der lever på land.
I bogen er der afsnit om jagt, unger og kendte isbjørne.
Læs også, hvorfor den store isbjørn er et truet dyr.
Bogen henvender sig til 2. – 4. klasse. Se mere på jeglæser.dk
Anton er pinlig
Anton er pinlig. Han leger med sin søster. Hans venner ser det. Pinligt, tænker Anton. Men snart bliver det endnu mere pinligt.
Biler
Nogle biler kører stærkt. Nogle biler er dyre. Nogle biler er store. Denne bog i serien ’Min første bog’ er meget let og henvender sig til begynderlæsere i 0. og 1. klasse. Se mere på jeglæser.dk
Digital trivsel Nettet, Facebook og mobilen er blevet en selvfølgelig del af unges dagligdag og sociale liv. Men hvordan inddrager man digitale problem- stillinger og sociale medier i det pædagogiske arbejde?  Det giver syv forskellige bidragydere deres bud på i denne antologi.
Læs mere på www.turbine.dk
Fly
En bog til børn, der er vilde med fly.
Læs om verdens største fly. Og verdens hurtigste. Og se fly lette og lande.
En bog i serien ’Min første bog’ målrettet børn i 0. og 1. klasse.
Se mere på jeglæser.dk
Messi
Han er lille og hurtig. Han er meget god til fodbold. Hans navn er Messi. Denne bog i serien ’Min første bog’ er meget let og henvender sig til begynderlæsere i 0. og 1. klasse. Se mere på jeglæser.dk
Ertebølletiden
I Ertebølletiden (5.400 – 3.900 f.v.t) boede de fleste folk ved kysten.
Her fangede de fisk, østers og sæler og gik på jagt i skovene.
Bogen henvender sig til
2.-4. klasse.
Velegnet til faglig læsning og til arbejde med kanonpunktet Ertebøllekulturen.
Slanger i paradis
”Slanger i paradis” er en samling af ungdoms- noveller, der handler om temaer som krop, kærlighed og rusmidler. Der er også fokus på løsrivelse, afprøvning af grænser og bestræbelserne på at danne en selvstændig identitet. Den proces kan være svær. Den kan gøre ondt. Og den kan være vanvittig sjov.Find bogen på www.turbine.dk
Hallo Berlin
Hallo Berlin – med klassen på tur er en rejsebog til de mange skoleklasser, der hvert år rejser til Berlin. Bogen kan bruges før, under og efter skolerejsen, og introducerer de unge læsere til byen og dens mange muligheder.
Læs mere på www.turbine.dk
 
Anton – Målmand på hjul
Antons ven, Emil, skal sidde i kørestol i et halvt år. Ikke spor rart, når fodbold er det, der betyder allermest.  Heldigvis får Anton og de andre drenge en idé til, hvordan Emil kan spille med.
Anton og den store fisk
Juhu, Anton skal på fisketur med far. Han glæder sig, men snøren driller og fars vitser er ikke sjove. Men så pludselig sker der noget. I et ryk forsvinder Antons fiskestang ud i vandet ….
Konstant uro – om unge med ADHD
Der bliver snakket rigtig meget om ADHD. Men ikke ret meget med dem, der har det. I bogen ”Konstant uro” fortæller otte unge om, hvordan det er at leve med den omdiskuterede lidelse. Fagfolk sætter de unges ord i perspektiv og kommer med gode råd. Til unge og fagfolk der arbejder med unge.
Læs mere på www.turbine.dk
Hurtigere, højere stærkere – om OL før og nu
OL’s historie er fyldt med højdepunkter. I denne bog til mellemtrinnet fortælles om nogle af de allerstørste. Der fortælles også om  OL’s historie, den særlig ånd og så lægges der op til legene i London i 2012. Sidst der var OL i den engelske storby vandt Danmark hele 20 medaljer. Hvor mange mon vi vinder denne gang? Bogen er skrevet sammen med Peter Bejder.
Læs mere på www.alinea.dk
Kampen mod kroppen 
Kampen mod kroppen giver et indblik i spiseforstyrredes liv og kamp mod deres sygdom. Samtidig tegner den et billede af en tid, hvor slankhed er gud, og hvor unges liv er præget af mange valg om uddannelse og job … og om identitet og krop.Til unge og fagfolk, der arbejder med unge.
Når angsten tager magten
En bog om angstlidelser blandt unge – fx socialfobi, panikangst og OCD. Desuden er der afsnit om eksamensangst. Til unge og fagfolk, der arbejder med unge.
Skrig & fred
Hvert år er der langt over 1.000 selvmordsofrsøg blandt unge. I denne bog kigges der bag om tallene. Til unge og fagfolk, der arbejder med unge.
Mikkel Hansen
Mikkel Hansen er dygtig til at spille håndbold. Så dygtig, at han i 2011 blev kåret til verdens bedste.
I bogen kan du læse om Mikkels bedste mål og om hans sejre og nederlag. Bogen henvender sig til 2.-4. klasse.
Læs mere på: www.jeglæser.dk
Ulven
I 200 år var den væk. Men nu er ulven tilbage i Danmark. I bogen kan du læse om jagt, flokke, unger og stygge ulve, der dræber får. Du kan også få at vide, om ulve angriber mennesker. Bogen henvender sig til 2.-4. klasse.
Læs mere på: www.jeglæser.dk
  Aktuelle anmeldelser

Et sted i Berlin (oversat af Per Straarup Søndergaard)

 
Utrolig godt oversat
For ‘Et sted i Berlin’ er også utrolig godt oversat. Sproget flyder og oversættelserne er så præcise, at det føles som om, bogen er skrevet af en dansk forfatter.
Peter Henrichsen, Kultur for unge – se hele anmeldelsen  

Messi

Oplagt anskaffelse
En oplagt anskaffelse til læsning i 2.-4. klasse (8-10 år) – og dermed udlån fra børnebiblioteket og skolens PLC.
DBC’s lektørudtalelse

Blåhvalen

Anbefales meget
Anbefales meget. Der er reservationer på skolebiblioteket på de tidligere udgivelser i serien. Godt med så gode faktabøger i letlæsningskasserne. Bogen har let-tal 16.
DBC’s lektørudtalelse

Bayern München

God, brugbar og eftertragtet
God, brugbar og absolut eftertragtet fagbog i solidt udstyr med alle til faget hørende registre, så bogen også kan anvendes til faglige læseforløb i indskoling og på mellemtrin. Anbefales anskaffet til folkebiblioteker og læringscentre.
DBC’s lektørudtalelse

Orkaner & Lyn og torden

Velegnede og oplagte
To velegnede fagbøger for begynderlæsere, der gerne vil vide noget om vejrfænomener. Til begge bøger er der elevopgaver på www.minførstebog.dk. Oplagt anskaffelse til et umætteligt publikum af begynderlæsere.
DBC’s lektørudtalelse

Katten

Op i en højere enhed
En bog der appellerer til de allerførste læsere og som får det, der gør en bog god, til at gå op i en højere enhed.
DBC’s lektørudtalelse

Hvad nu hvis – om unge med OCD

Gedigen, rørende og tankevækkende
”… en god og absolut gedigen bog, hvor der er masser af vigtigt stof at hente.
Interviewene med de unge, der lider af OCD i en eller form, er rørende, tankevækkende og gode at få forstand af.” … ”De unges meget personlige beretninger bliver suppleret med gode og vægtige interviews med fagpersoner.”
Bent Rasmussen, skolebibliotekarer.dk, 11/2014. Se hele anmeldelsen her:


Oplysende og bredt anvendelig
”Interviewene i denne bog går tæt på unges livshistorier og den måde, de meget forskellige tvangstanker og -handlinger påvirker deres liv. Fagfolk giver god information om sygdommen og behandling”  … ”En oplysende og bredt anvendelig bog …”

DBC’s lektørudtalelse

Messi og Biler

Gode bøger til drenge
To letlæste fagbøger for de alleryngste, som især drenge vil være begejstrede for at læse. Biler og Messi er to gode emner, som kan fange de fleste drenges interesse. Også de drenge, som har svært ved at sidde stille og fordybe sig i en bog.
DBC’s lektørudtalelse

Digital trivsel

God indsigt og redskaber
Letlæst, velskrevet og spændende antologi, som sætter fokus på børn og unges digitale trivsel. Bogen giver den voksne læser god indsigt i de unges digitale virkelighed samt redskaber til at guide børn og unge i deres digitale liv.
DBC’s lektørudtalelse

Stof til eftertanke
Antologien rummer værdifuldt stof til eftertanke og kan varmt anbefales til relevante faggrupper og voksne, der ønsker at erhverve indsigt i og forståelse af de digitalpædagogiske udfordringer, der skal løses i forbindelse med undervisning og læring.
Anette Grønholt Andersen, Børn & Bøger, nr. 5/sept. 2013. Se hele anmeldelsen her


Hallo Berlin


Velskrevet med gode opgaver
”Samlet set er begge bøger velskrevet og i et sprog som unge let kan forstå. Der er gode kort og layoutet er indbydende, overskueligt og med mange billeder.
Elevopgaverne er rigtig gode og lærervejledningen overskuelig og meget brugbar.
Bøgerne kan bestemt anbefales til det pædagogiske servicecenter.”
Torben Eilsøe,  Historie & Samfundsfag nr. 1 | 2013 – se hele anmeldelsen

Fin og anbefalelsesværdig
Fin lille rejseguide i børne-/unge højde, som anbefales til både børnebiblioteker og skolernes læringscentre.
DBC’s lektørudtalelse

Ertebølletiden


Anbefalet og velegnet
Bogen kan fint anbefales. Den er meget velegnet til et fagligt læsekursus og til historieundervisning i 2. – 4.klasse.
Kurt Kristensen, Børn & Bøger, nr. 1, 2013 – Se hele anmeldelssen

En overvejelse værd!
Skal biblioteket supplere basissamlingen eller klassesættene, bør dette materiale bestemt medtages i overvejelserne.
DBC’s lektørudtalelse

Selvlæsning og fremragende opslag
”Bogen kan sagtens selv læses af elever, der vil få opridset de vigtigste elementer af Ertebølletiden. Ydermere er der et fremragende opslag til yderligere letlæsning om stenalderen, hvis bogen vækker interesse, eller hvis man ønsker at planlægge et længere forløb.”
Mai Lindqvist, Foreningen af lærere i historie og samfundsfag Se hele anmeldelsen

Slanger i paradis

Fin og kærlig
Dybt og kærligt fører forfatteren os gennem et virvar af følelser og oplevelser, der spænder fra snitning med barberblad til kærester, charm og sjove bemærkninger. En fin bog med et godt tag i læseren.
Bogsyn.dk – læs hele anmeldelsen Se hele anmeldelsen her

Meget at tale om
”Anvendelsesmulighederne er store, som selvlæsning, men sandelig også i klassesammenhæng. Her er rigtig meget at tale om i en undervisningssituation.”
Kent Poulsen, Børn og Bøger, 7/11, 2012 se hele anmeldelsen her - pdf


Anton – Målmand på hjul
Anmeldercitat:
”En fodboldfortælling med tankevækkende stof om sygdom og venskab”.
DBC’s lektørudtalelse

Anton – kom så de blå

Anmeldercitat:
”Flot, god bog, der udstråler respektfuldhed overfor målgruppen, da den er seriøs i alle parametre. Dynamisk historie, hvor der sker noget konstant.”
DBC’s lektørudtalelse

Harald Blåtand
Oplagt og velegnet
”Harald Blåtand er oplagt som grundbog i et forløb om kanonpunktet Jellingestenen. Desuden er bogen er velegnet til undervisning i faglig læsning.”
Historie & Samfundsfag, 03/12 Se hele anmeldelsen her

Veltilrettelagt og anbefalelsesværdig
”Veltilrettelagt bog, der anbefales til såvel børne- som skolebiblioteker (læringscentre)”
DBC’s lektørudtalelse

Anton har lim på skoene
Letlæst og vedkommende
”Den letlæste bog med enkelt sprog og indhold berører et vedkommende emne for målgruppen.”
DBC’s lektørudtalelse

Konstant uro

Bedste score
”Bogen får den bedste score herfra og kan klart anbefales alle, som er i berøring med unge, der har ADHD.”
Lotte Max Bank, Uddannelsesbladet, 02/12 Se hele anmeldelsen her

God og nem at læse
"Jeg synes, at det er en god bog, og den er nem at læse."
Lone Storm, ADHD-Foreningen, nr. 6 december 2011. Se hele anmeldelsen

Komplet indblik!
”Det lykkes for Straarup Søndergaard, som altid, at få belyst problematikkerne med ADHD fra flere sider og derved give et komplet indblik i livet med ADHD.”
DBC’s lektørudtalelse

God forståelse for årsager
Elevernes egne fortællinger fylder mest, men de bliver suppleret med interview af både forældre og fagpersoner på området. Denne kombination giver læseren en god forståelse for vanskelighederne og deres mulige årsager.

”Eleverne ser tilbage på en skolegang med ADHD, hvor indre uro, tvangshandlinger og store problemer med koncentration vanskeliggjorde mulighederne for at lære og deltage i fælleskabet. Det er fortællinger, der ikke kan undgå at påvirke læseren, og som tydeligt viser, hvor vigtigt det er at inddrage elevernes synsvinkel i forhold til planlægning af undervisning og iværksættelse af tiltag.”
Jette Kantsø, Folkeskolen Se hele anmeldelsen  

Indbydende og let at læse
”De korte overskuelige kapitler med mange illustrationer og relevante faktabokse gør bogen indbydende
og let at læse for både de unge selv og deres forældre, søskende, kærester, lærere, pædagoger m.fl.”
PS Psykiatri, dec. 2011 Se hele anmeldelsen  


Serien: Jeg læser


Isbjørnen
Det er en meget vellykket bog, der varmt kan anbefales til begynderlæsere. Ældre elever med læsevanskeligheder kan også have stor glæde af bogen.
Kurt Kristensen, Børn og Bøger Læs hele anmeldelsen  

Bøger med appel
”Emnerne rammer elevernes interesser, og bøgerne appellerer også i layoutet meget til eleverne.”
Folkeskolen, april 2010, læs hele anmeldelsen  

Biler
”En oplysende og underholdende lille fagbog til den første selvstændige læsning.”
DBC’ lektørudtalelse
Mikkel Hansen
Går op i en højere enhed. En god dynamisk faktabog, der vil få mange læsere. Det lykkes at få det, der gør en bog god, det umiddelbare, det indholdsmæssige og det sproglige, til at gå op i en højere enhed med respekt for målgruppen.
DBC’s lektørudtalelse


Højere, hurtigere, længere – om OL før og nu:
”Velskrevet fagbog med den ekstra kvalitet, at fokus er på danskernes præstationer under OL. Næste OL afholdes i 2012, så bogen er også en aktuel udgivelse om en meget snarlig begivenhed, som der udgives meget få bøger for børn om.”
DBC’s lektørudtalelse

Se eller gense tv-programmet

Den blå sofa, hvor jeg taler med Kirsten Ahlburg om at skrive bøger om og for unge: www.vimeo.com/21986867


Kampen mod kroppen

Konstruktiv bog
”Gennem historierne og illustrative, personlige fotografier får vi indblik i, hvordan kampen om kropskontrol glider ud over normalitetskanten og ender i hemmelige liv og personlige tragedier … En flot bog, som konstruktivt kan anvendes i de store klasser.”
Niels Peter Agger, Folkeskolen, dec. 2010 læs hele anmeldelsen

En god praksisbeskrivelse
”Bogen fremstår som en god praksisbeskrivelse, og jeg ser snildt at dele af bogen kunne bruges i en undervisningssituation.”
Linda Kjær, Kulturplakaten læs hele anmeldelsen

Brugbar og letlæst
”En meget brugbar og letlæst bog om en række desværre meget udbredte lidelser.”
DBC’s lektørudtalelse


Når angsten tager magten

Nyttig bog for vejledere
Som studievejleder og lærer er det rigtig godt at få adgang til en håndbog som Per Straarup Søndergaards ”Når angsten tager magten – om angstlidelser blandt unge”. Det er en bog der bør stå i ethvert studievejlederbibliotek.
Karen Margrethe Fink, Aabenraa Statsskole læs hele anmeldelsen

Anbefales på det allervarmeste
”Forlaget fortjener ros for at udgive denne bog med et yderst alvorligt emne, som vi alle er nødt til at kende mere til. Derfor anbefales bogen på det allervarmeste til lærere på alle niveauer i ungdoms- og videreuddannelser. Under alle omstændigheder bør alle studie- og erhvervsvejledere læse bogen, men desuden også kontaktlærere, mentorer, coaches, o.a. – og bogen bør naturligvis findes på skolens bibliotek.”
Ole Fournais, Uddannelsesbladet, maj 2010læs hele anmeldelsen
 
"Viden er med til at give mennesker muligheder – her er en bog, der på bedste vis giver mennesker mulighed for at arbejde konkret med angst og nedbryde tabuerne omkring emnet. LÆS DEN!”
Karina Jensen, PsykInfo Se hele anmeldelsen her:.
 
Per Straarup Søndergaard Forfatter, foredragsholder og kursusar
Home/nyheder
Forfatterprofil
Bibliografi
Foredrag og kurser
Projekt- og udviklingsopgaver
Kontakt
skrig og fred.bmp-for-web-small.jpg
Kampen_mod_kroppen.jpg
hurtigere_.jpg
Forside ADHDwe.jpg
Omslag_angst.jpg
slanger per.jpg
Ertebolle.jpg
xBillebøgerne-Anton-maalmand-paa-hjul.jpg
image00edq1.jpg
xMessi kopi.jpg
xbiler kopi.jpg
xAnton_pinlig.jpg
xBillebøgerne-Anton-og-den-store-fisk.jpg
xHallo_Berlin.jpg
a_mikkel.ashx.jpg
a_ulven.jpg
imagegen_etg.jpg
imagegen-rthr.jpg
imagegen-rtghr.jpg
imagegen-3.jpg
imagegen-4.jpg
imagegen-5.jpg
imagegen-6.jpg
imagegen-7.jpg
imagegen-8.jpg
imagegen-2.jpg
imagegen-1.jpg
imagegen.jpg
imagegen.jpeg
x_Hvad_nu_forside.jpg
imagegen (1).jpeg
imagegedfbdn.jpeg